Meespelen competitie KNLTB

Bij onze vereniging kunnen alle leden, jong en ouder, ervaren of beginner, meespelen met de KNLTB competitie. De KNLTB organiseert twee maal per jaar, in het voor- en najaar, een competitie.

Competitie senioren

Er is volop keuze in welke dag je wil spelen, welk niveau en ook of je alleen dubbels wil spelen of juist zowel wil dubbelen als enkelen. Ook is er de keuze in een heren-, een dames-, of in een mixteam te spelen. Je speelt 5 speelrondes waarbij er thuis- en uitwedstrijden zijn. De resultaten van de gespeelde partijen zijn van invloed op je persoonlijke ranking / speelsterkte. 

8&9 competitie senioren

Op een laagdrempelige manier kennis maken met competitie tennis. De resultaten van de gespeelde partijen zijn niet van invloed op je persoonlijke ranking / speelsterkte. Gezelligheid staat voorop. Er is keus om de competitie te spelen op donderdagavond of zondagmiddag. Er zijn 6 a 7 speelrondes waarbij er thuis- en uitwedstrijden zijn. Je speelt per speelronde 2 dubbelpartijen waarbij alle combinaties heren en dames mogelijk zijn.  Er wordt compact gespeeld, partijen zijn daardoor korter. er wordt bij een stand van 40-40 een beslissend punt gespeeld en in het geval van een derde set wordt er een beslissende wedstrijdtiebreak gespeeld ( tot en met 10 punten waarbij 2 punten verschil).

Competitie jeugd

Voor de jongste kinderen is er de tenniskidscompetitie. Deze competitie bestaat uit de rode( t/m 8 jaar), oranje (8 t/m 10 jaar)en groene competitie (10 t/m 12 jaar).  Jeugdleden spelen op zondagmorgen een aantal (korte) wedstrijden tegen jeugdleden van andere tennisverenigingen in de buurt. De nadruk in deze competitie ligt vooral op leuke wedstrijdjes spelen, plezier hebben en vriendjes maken.

Wil je competitie spelen en / of heb je vragen?

Neem dan contact op met Robbert Pont, onze verenigingscompetitieleider via [email protected]