Achtergrond

Jan Jaap Uiterwijk Winkel is de drijvende kracht achter UW-Sport. Van zijn 8ste tot zijn 17de levensjaar beoefende hij fanatiek en op hoog niveau de tennissport. Hij stond op nummer 1 van de ranglijst van Nederland bij de jeugd. Hij volgde verschillende buitenlandtrainingen en speelde bij Jong Oranje. Jan Jaap heeft indrukwekkende successen op zijn naam staan waaronder een tweede plaats op het EK landenteams tot en met 14 jaar in Frankrijk.

Naast zijn afgeronde CIOS-opleiding, waar hij de certificaten tennistrainer en loop- en conditietrainer behaalde, is ook de opgedane ervaring in de wedstrijdsport van grote waarde voor de kennis die Jan Jaap op zijn cursisten overbrengt. Hij onderscheidt zich door alles wat hij in de topsport leerde over techniek, tactiek en mentale kracht.

Tennis

Techniek, tactiek en mentale kracht zijn belangrijke elementen in de tennissport. UW-Sport besteedt veel aandacht aan deze onderdelen. Tennis is een solosport, een mentaal spel waarin geleerd wordt om met tegenslagen om te gaan. Het is dan ook een sport die gezond is voor lichaam en geest.

UW-Sport verzorgt tennislessen voor alle leeftijden en op alle niveaus. De lessen worden gegeven bij HLTC in Hoogeveen. Deze mooie accommodatie ligt midden in het Spaarbankbos waardoor er nagenoeg geen hinder van de wind wordt ervaren. HLTC beschikt over vier gravel- en vier smashcourtbanen waardoor er gedurende het gehele jaar getennist kan worden.

Conditietraining

Een goede conditie is van groot belang. Het bevordert het uithoudingsvermogen en maakt de weerstand groter. Kortom, je voelt je fitter en gezonder wanneer je conditie op peil is.

UW-Sport geeft bootcamp training in groepsverband voor alle leeftijden Een bootcamp training is een full body workout en is geschikt voor zowel mannen als vrouwen, op alle niveaus. Het accent van een bootcamp training ligt op afvallen en het vergroten van kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en behendigheid. De lessen worden aangepast aan het niveau en de leeftijd van de cursisten en starten en eindigen bij HLTC in het Spaarbankbos. In de kantine van de tennisclub wordt na afloop altijd gezellig nagepraat onder het genot van een kop koffie of thee.